Malin Karlsson har 26 års erfarenhet från restaurang och evenemang, där hon varit på i princip samtliga Stockholms arenor på olika positioner.
– Jag har varit på Solvalla tre år som evenemangschef och att även få ta rollen som restaurangchef känns helt naturligt och otroligt spännande! säger Malin Karlsson.
Med utnämningen följer förväntningar – och krav!
– Värdskapet kommer att ligga högt på vår priolista och att vi tänker mer på kundfokus än marginalfokus. Solvalla ska vara för alla. Jag skulle vilja skapa en känsla att välkomna våra gäster ”hem” till vårt vardagsrum.
Vilken matupplevelse kan Solvallabesökaren förvänta sig?
– Jag ser Solvalla som genuint, folkligt jordnära och på riktigt! Men det ska också finnas det där lilla extra för de som önskar. Vi kommer prova oss fram när det gäller nya koncept med mat, dryck och upplevelser som vi redan vet är uppskattat. Menyerna kommer att skapas så att det finns något för alla smaker och plånböcker. Prisvärda paket, men också vita dukar och högsta ambitioner gällande både mat och service.
Går det att locka folk till Solvalla genom maten?
– Det är jag säker på. Vi kommer testa foodtrucks, koncept som ”burgare och bärs”, vi har lyssnat på våra kunder, det är ju dem vi jobbar för. Vår gäster kommer hit för sporten, i undersökningar lyfter de fram stämningen, spänningen och atmosfären. Detta ska vi stärka känslan kring; via mat, dryck och värdskap.
Hur ser ditt långsiktiga mål ut för restaurangverksamheten?
– Att få fler och mer nöjda gäster till Solvalla! Man ska känna sig välkommen och längta till nästa tävlingsdag. Rekrytering av nya travintresserade är ett av våra viktigaste mål. Och det har vi med i allt vi gör framåt, säger Malin Karlsson.
Faktaruta Malin
Namn: Malin Karlsson
Ålder: 46 år
Tidigare erfarenhet: Är utbildad redovisningsekonom och beroendeterapeut, men har jobbat med mitt stora intresse i ett kvarts sekel på olika Stockholms-arenor med restaurang och event.
Vision för restaurangerna på Solvalla: Solvalla ska vara för alla, med värdskapet i fokus.
Specialitet: Totalt prestigelös
På fritiden: Umgås med barnen 15 och 22 år, tränar, mediterar, gör yoga och syr.
Bjuder gärna en vän på: Färska pastaknyten med ricotta och spenat med brynt salviasmör och rostade hasselnötter.