Claes Sjöström med Bedazzled Sox efter seger i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal

Solvallatränaren Roger Walmann (71) har vunnit det mesta under en lång och framgångsrik karriär.
Men han var tagen efter triumfen i Margareta Wallenius-Klebergs Pokal med Bedazzled Sox.
– Det känns lite extra i mitt hjärta att få vinna just det här loppet som bär hennes namn.

Roger Walmann har haft ett mångårigt samarbete med Menhammar Stuteri som varit ett av Margareta Wallenius Klebergs livsverk. Med hjälp av Bedazzled Sox och kusken Claes Sjöström kunde Roger Walmann räkna in prischecken på 1,5 miljoner. Bedazzled Sox ledde från start till mål, men helt odramatisk var inte. Bedazzled Sox tog nämligen felsteg i två omgångar i sista sväng.
– Jag tror helt enkelt att vi hade honom lite för tungt balanserad idag. När han klarade svängen och kom in på upploppet fick jag upp hoppet igen, sade Roger Walmann.
För Claes Sjöström var det karriärens största triumf och första Grupp 1-seger.
– Jag är smått euforisk, jag halkade ju in som kusk på den här hästen på ett bananskal, sade Claes som fick ta över tömmarna bakom Bedazzled Sox när hästens tidigare kusk, Torbjörn Jansson, valde att lägga körhandskarna på hyllan.
Bedazzled Sox vann på 1.10,1a/2.140 meter, tvåa i mål var Double Deceiver och trea Coquaholy.

Europas bästa sto heter Clarissa. Alessandro Gocciadoro har flera damer i stallet som gör anspråk på titeln, men bara en kunde bära drottningkronan efter Prix Maharajah – Europan Championship for Mares.
Titelförsvararen Great Skills hade ett förrädiskt innerspår bakom bilen och det blev den fälla körande Daniel Wäjersten befarade. Great Skills blev överflyglad från start och blev sedan fast bakom en mur av hästar. Alessandro Gocciadoro smög fram Clarissa utvändigt om ledaren och den sexåriga damen såg ut som en vinnare redan i slutsvängen.
– Det är hennes favoritposition, att trava utvändigt utan rygg. Hon kändes oerhört fin hela vägen och redan i sista sväng var jag säker på att vinna, sade Alessandro Gocciadoro.
Segertiden var 1.10,9a/2.140 meter och förstapriset en miljon kronor. Svenske Jennifer Sisu spurtade starkt till andraplatsen och trea i mål var norska Bunny.


Andra nyheter