När Reijo Liljendahl flyttar västerut, väljer Ville Karhulahti, 42 år, motsatt väderstreck.
Och vi kan åter hälsa honom välkommen som Solvallatränare!

– Det känns lite som att komma hem! Solvalla är ju Sveriges bästa bana och varje gång jag har varit där och tävlat känns det lite trist att åka därifrån, säger Ville Karhulahti.

Karhulahti var när han tog ut sin proffslicens 2018 en av landets mest meriterade ”förstemän” med mångårig erfarenhet från tränarchampions som Kari Lähdekorpi och Stig H Johansson. Efter ett år som Solvalla-tränare med utgångspunkt på Julmyra gick flyttlasset till Axevalla och Bjertorp. Men nu är Ville tillbaka. Denna gång på anrika gården i Östuna där Jim Frick huserat.

– Jag är jättenöjd med anläggningen och de möjligheter som bjuds. Vi kommer börja med 20-talet hästar i träning, säger Ville.

Som de senaste åren haft en tydlig unghästinriktning, för dagen finns 17 hästar på träningslistan, 14 av dem tvååringar!

– Jag har ju kört in unghästar åt Reijo Liljendahl och när han nu flyttar så behöver vi göra lite förändringar. Den här flytten känns väldigt bra och Östuna innebär att vi även har möjlighet att ta in fler hästar. Någon häst kommer också från Reijo när han nu flyttar till USA, utvecklar Karhulahti.


Andra nyheter