Svante Båth har vunnit det mesta i unghästcirkusen. Men aldrig tidigare har han tagit hem Svampen Örebro.

 
På lördagen var det dags när hans obesegrade jättetalang Global Adventure krossade motståndet i tvååringsloppet.
– Han var bara bäst, konstaterade segerkusken Erik Adielsson.

Då Global Adventure dragit nummer tolv ur spårtombolan såg det mörkt ut på förhand. Men Erik Adielsson lyckades hitta andra par utvändigt och sedan han rundat fram till positionen utvändigt om ledande Ultion Face knappa varvet från mål var Global Adventure starkast över upploppet.
– Han fick ett hyggligt styggt lopp men det var också vad jag var tvungen att ge honom för att kunna vinna, men han var fantastiskt alltså, berömde Erik Adielsson.
Precis som för Global Adventures tränare Svante Båth var det första segern i Svampen för Erik Adielsson.
– Det är jätteskoj att vinna det här loppet och det är också roligt att hästen fortfarande är obesegrad. Jag är full av beundran för den här hästen. Det känns som att han går framåt för varje lopp och det här är ännu ett bevis för Svantes och hela hans personals skicklighet. Det är otroligt tacksamt att sitta upp bakom såna här hästar.
Global Adventure tangerade löpningsrekordet 1.13,3 över 1 609 meter med bilstart och fick för segern 515 000 kronor. Efter fyra segrar på lika många försök ståtar han med 740 000 kronor på vinstkontot. Tvåa i loppet blev favoritspelade Belker som sköt till vasst den sista biten efter en slutkurva i tredjespår. Ultion Face höll till tredjeplatsen från ledningen.

 

Ola Johansson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter