Ingen vinnare med åtta rätt. V86-spelet fortsätter att gäcka spelarkåren. Två framgångsrika tränarsöner bjöd upp till dans och fixade jackpot till kommande onsdag.

 

Ingen lät speciellt förvånad efteråt.

Med två utdelningar över fem miljoner kronor bara i oktober blev onsdagens V86-rad ännu mer svårfunnen för spelarkollektivet.
Av 625 110 inlämnade system återstod endast två inför den avslutande avdelningen.
Inget hade streck för Timo Nurmos-tränade Ile Saint Louis som spurtade till vinst för Jorma Kontio och såg till att 5,6 miljoner kronor vandrar vidare till kommande onsdag.
Den största skrällen kom från en nybakad stortränare inom svensk travsport.
Adrian Kolgjini har flera storloppssegrar under bältet som kusk, men tränarkarriären är i sin linda sedan han nyligen fått överta 45 hästar från sin far Lutfi.
På onsdagen kom andra segern som proffs med Arapaho Ghostdance.
– Jag är inte speciellt förvånad måste jag säga. Hästen har visat smygform och jag hade lite feeling för att det skulle kunna gå över denna distans i ett ganska ihåligt lopp. Men jag måste säga att det är första gången jag upplever att han fightas på riktigt och det gör att jag är jäkligt nöjd och stolt över honom idag, förklarade Adrian Kolgjini om hästen som var spelad till två procent på V86.

Kevin Oscarsson har ännu inte tagit ut någon proffslicens, även om hans status som elitlärling ger samma förutsättningar när det kommer till att köra lopp.
Efter några år på vift har han återvänt till pappa Jims träningsrörelse och dominerade varje meter bakom stallskriket Andthedanceisover.
– Hästen har känts riktigt bra i de tre senaste starterna så det var ingen skräll för oss. Han är naturligt startsnabb och nu hade vi läge att göra ett ordentligt försök mot ledningen, sade Kevin vars häst var spelad på nio procent, men blev betydligt mer påpassad på vinnarspelet.
Och ska man tro segerkusken vankas fler vinnare från stallet framöver.
– Det känns som att vi är riktigt på gång. Hästarna börjar hitta riktig form och allt börjar sätta sig på nya gården.

Ulf Ohlsson levererade nästa smäll när han valde samma taktik bakom Svante Båth-tränade Mister Selfie i ett treåringslopp.
– Lite överraskad är jag. Hästen har gått bra i enklare gäng och det såg tuffare ut idag. Men eftersom han har fungerat bäst i ledningen hittills så ville jag prova lite framåt ändå, sade Ohlsson.
Kvällens femte singelprocentare på V86-spelet signerades den inte alltför vanliga kombinationen Per Lennartsson/Robert Bergh. Logo Light var bara tuffast trots att han fick trava slutvarvet i tredjespår utan draghjälp.
En betydligt vilsammare resa bjöds Eric Martinssons Rafale d’Inverne i händerna på Carl-Johan Jepson, vilket var precis tillräckligt för att slugga sig förbi ledande Sincerely Face.

Favoriterna som höll var två till antalet och även här handlade det om far och son, i detta fall Untersteiner.
Com Milton spårade hela vägen för Johan.
– Det var en helt annan häst jämfört med senast. När de andra började smacka på sina hästar 600 kvar hade jag fullt att åka med, konstaterade Untersteiner junior som sex avdelningar senare fick se sin far sänka motståndet bakom Stonewashd Diamant.
– Det finns inte många ston som är så tuffa, mös pappa Peter efter en helgjuten insats utanpå ledaren.

 

Robin Johanson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter