Landets segerrikaste varmblod under 2018 heter Global Withdrawl. På onsdagen bokförde sig treåringen för årets tionde fullträff när han joggade hem E3 Revanschen på Bergsåker.
– Jag längtar redan till nästa gång jag får köra honom, sa segerkusken Erik Adielsson.

 
Svante Båth-tränade Global Withdrawl har haft en strålande säsong. Han inledde året med att rada upp segrar på Solvalla, där han även vann Treåringseliten under elitloppshelgen, och när han nu rundade av året på Bergsåker behövde han inte förta sig för att bärga ännu ett saftigt förstapris. Från spår tre tog han omedelbart hand ledningen och sedan Erik Adielsson fått anföra i moderat tempo blev segern mycket enkel.
– Bland elithästarna finns det de som är snabbare från start men det vete tusan om det finns bland treåringarna, han är kvick alltså! sa Erik Adielsson som fick loppet precis dit han ville.
– Jag ville gärna ge honom ett snällt lopp. Dels för att han gick med grepp i skorna i dag och dels för att det är skönt att avsluta säsongen med ett lugnt och snällt lopp.
Nu väntar alltså vinteruppehåll för Global Withdrawl som lär bli en tuff konkurrent för kullkamraterna även nästa år.
– Det känns spännande inför fyraåringssäsongen. Han är en så otroligt läcker häst att köra, han gör allt på två fingrar och jag längtar redan till nästa gång jag får köra honom.
Onsdagens promenad belönades med 150 000 kronor vilket ger Global Withdrawl en årsförtjänst på 1 654 000 kronor.

I loppet efter tog Erik Adielsson en överlägsen seger med Global Unlimited och däremellan hade Örjan Kihlström satt dit Global Wizard på Solvalla. Tre V86-segrar på mindre än en halvtimme för Solvallatränaren Svante Båth alltså.

Halmstadtränaren Marcus Lindgren har riktigt bra snurr på stallet. Utanför V86-kupongen hjälpte hans Adiago Trot Emilia Leo att ta hem lärlingsmatchen Travrondens Guldklocka och i V86 spurtade Counterfeightr ner favoriten Lexington Hall från rygg på densamme.
– Han kändes väldigt laddad och fin hela vägen och när Jorma (Kontio) var tvungen att köra undan kändes det som att vi hade loppet i vår hand, sa kusken Per Lennartsson.

Thomas Lönn tog också en dubbel på Solvalla. Först vann Bollnästränarens Findus M. innan V86 tog sin början och sedan levde Cesar F.C. upp till favoritskapet på V86 tillsammans med Kaj Widell.
– Jag njuter ganska mycket nu. Jag har varit med i så många år så jag hoppar inte upp och ner, men jag gör det inombords, sa Lönn.
Övriga V86-lopp på Bergsåker vanns av Henrik Svenssons Candy Lane och Robert Berghs Nobel Amok, innan Örjan Kihlström rundade av jackpotomgången på Solvalla med Roger Walmann-tränade Odessa Celeber.
På V86 fick man 3 216 kronor för åtta rätt och 33 kronor för sju rätt. Sexrättspotten går vidare till nästa års första onsdag då alltså en ny V86-jackpot väntar. Kommande onsdag körs V75.

 

Ola Johansson, Kanal75

Foto: David Schreiner, TR Bild


Andra nyheter