Hans-Owe Sundberg har sitt bästa år hittills som travtränare bakom sig och hans hästar fortsätter att gå som tåget.

 
I kvällens sjätte V86-avdelning på Solvalla hade han en duo till start och det var den som gjorde upp om segern. Ledande One Two Beat stretade emot så länge han kunde i ledningen men fick ge sig mot urstarke stallkamraten U.Bergs Svante.
– Min häst var starkast. Han kändes jättepigg. En härlig känsla, sa kusken Emilia Leo.
Hans-Owe Sundberg fick också se sin Bella M.J. göra en stark insats i V86-avslutningen men Roger Walmann-tränade S.G.Maleficent blev för svår från ledningen tillsammans med Kenneth Haugstad.

Det var jackpot på V86-spelet och många spelares miljondrömmar sprack redan i den inledande avdelningen när Dizzy River var chanslös att ta ner ledande Wingait C.H. Den senare tände å andra sidan miljondrömmen för sina anhängare då han vann i överlägsen stil med en tillbakalutad Stefan Persson i sulkyn.
– Det blev precis som jag hade hoppats och kanske också trott. Vi kom rätt så lätt till ledningen och sedan kändes han fin hela vägen, sa Stefan Persson som såg ut som om han var ute och körde ett träningsjobb med hästen.
– Jag har några kördresser men de ligger hemma och där gör de ingen nytta, förklarade han sin kostymering med ett leende.

V86-tävlingarna delades mellan Jägersro och Solvalla och på huvudstadsbanan imponerade Timo Nurmos-tränade Eelis stort. Trots slutvarvet i tredjespår utan draghjälp krigade han ner ledande favoriten Dardanos över upploppet.
– Han fick ett tungt lopp men jag trodde mycket på honom efter senast då han var otroligt fin, sa körande Mika Forss.
Även i Malmö fick publiken se en riktigt svettig prestation. Magnus Dahlén-tränade The Real Star krossade ledande favoriten Gento redan på den sista bortre långsidan och hade därefter mod att svara smygkörda Havefunwithme i en härlig slutstrid.
– Han var väldigt bra, väldigt stark, konstaterade segerkusken Christian Fiore.

Fame Boko hade gått segerlös ur sina nio senaste lopp men gjort många starka prestationer och spelarkollektivet gav henne fortsatt förtroende när hon nu startade på Solvalla. Det visade sig att spelarna hade klart för sig. Från 20 meters tillägg rundade hon till ledningen under slutvarvet och i mål var hon fem längder före närmaste förföljare.
– Jag hade en växel till tyckte jag och jag gled väl egentligen förbi dem. Sedan vet man ju inte med ston, när de kommer först så pass tidigt efter en sådan rusch kan det ta emot lite grann, men hon var på hugget i dag och gick hela vägen in. Hon är en underbar häst att jobba med, sa tränare och kusk Per Lennartsson.

Två favoriter stod pall för trycket på Jägersro och först ut var Ola Karlssons Digital Data som enkelt vann från ledningen med Jörgen Sjunnesson i sulkyn.
– Han är en väldigt, väldigt fint häst som egentligen gör allting rätt, sa kusken Jörgen Sjunnesson.
Ledningen tog även Harran Boko hand om och därifrån stack femåringen undan till överlägsen triumf.
– Talang saknas inte i den här hästen, sa körande tränaren Conrad Lugauer med ett belåtet skratt.

Den rätta raden på V86 gav inga miljoner men väl 8 692 kronor. Sju rätt betalade 74 kronor och sexrättspotten går vidare till nästa veckas omgång då alltså en ny jackpot väntar på V86-spelet.

 

Ola Johansson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter