Anders Malmrot blir ansvarig för Elitloppet även 2025.
Vid sin sida som tf sportchef på Solvalla får han Ola Lernå.
– En perfekt lösning i dagsläget. Vi får två personer med gedigen sportkompetens som delar på uppdraget, säger Solvallas kommunikationschef Markus Myron.

Tidigare i somras aviserade såväl VD Jörgen Forsberg som sportchef Anders Malmrot att de lämnar Solvalla, men för Anders Malmrots del blir det en fortsättning – åtminstone första halvåret 2025.
– Det här passar mig utmärkt. Att ha huvudansvaret för Elitloppet är en av de roligaste uppgifterna som finns. Och med Ola som tar över sportchefsrollen så kan jag tryggt koncentrera mig på Elitloppet, säger Malmrot.

Lernå har under hela sitt arbetsliv varit nära travsporten och de senaste åren verkat som entreprenör och konsult.
– Jag slutade som chefredaktör på Travronden 2015 och har efter det drivit eget företag. Bland mina uppdragsgivare har bland annat funnits Menhammar, Svensk Travsport, travtränare Svante Båth och inte minst Solvalla. Sedan har jag ju startat upp Stall Ofcourse samt Travera. Jag har nu fyra månader på mig att anpassa mina övriga uppdrag efter min nya roll, säger Lernå.
– Att bli sportchef på Solvalla, låt vara att det är tf före, är otroligt spännande, inspirerande och så klart utmanande. Som jag ser det finns det inte så många finare titlar inom den här sporten, jag är riktigt stolt! Sedan känns det tryggt med att Solvalla redan har ytterst kompetenta medarbetare på kontoret, det kommer göra min uppgift betydligt enklare, avslutar Lernå.

Uppdraget för såväl Anders Malmrot som Ola Lernå är för närvarande tidsbestämt och på konsultbasis till och med 30 juni 2025. Anledningen till det är att Solvalla inte vill föregå rekryteringen av en ny VD med att rekrytera en ny permanent sportchef.


Andra nyheter